de bakker van Kilsdonker-bruin
Hallo, ik ben Sonja. Na een langdurige carrière binnen de salariswereld heb ik eind 2018 het besluit genomen om mijn leven een totaal andere wending te geven. De tijd was aangebroken om weer met plezier bezig te zijn en voldoening te krijgen uit mijn werk.
Aangezien ik al jaren hobbymatig een gepassioneerd kok en bakker ben lag het voor de hand dat ik daarmee aan de slag zou gaan. Na meerdere uiteenlopende workshops gevolgd te hebben ging ik deelnemen aan een meerdaagse cursus 'Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem' bij het Bakery Institute in Zaandam. Een geweldig interessante en leerzame training. Een paar weken later en een aantal gesprekken met familie en direct betrokkenen verder was ik er uit: mijn toekomst ligt bij brood. Handgemaakt (desem)brood!
De zomer van 2019 brak aan en de 9-weekse opleiding 'Boulangerie' van het Bakery Institute ging van start. Een intensieve fulltime vakopleiding voor carrièreswitchers. Intensief was het zeker, maar ook héél gezellig. De 9 weken vlogen voorbij en in september 2019 werd ik de trotse bezitter van het diploma Boulanger.
Het moment was daar om de volgende stap te maken: mijn eigen bakkerij.
Op 15 januari 2020 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, op zaterdag 14 maart 2020 ging deze website live en op vrijdag 20 maart 2020 was de eerste verkoop. Bakkerij Kilsdonker-bruin was een feit. In Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard.
Praktisch twee jaren later, op vrijdag 25 maart 2022 was mijn laatste reguliere verkoop in Oud-Beijerland, omdat wij gingen verhuizen naar het (noord-)oosten van het land.
We zijn neergestreken in Drenthe. In de prachtige gemeente Borger-Odoorn. Na het doorlopen van de vergunningsprocedure en een grondige verbouwing van de garage tot volwaardige bakkerij is na een onderbreking van 2½ jaar op zaterdag 7 september 2024 eindelijk weer een assortiment online gekomen. Bakkerij Kilsdonker-bruin is weer in bedrijf.
Sonja
september 2024


