Het assortiment voor
vrijdag 7 november 2025
Lees de pagina 'BROODNODIGE UITLEG' voor een toelichting op het bestelproces.
_______________________________________________
1 november 2025 09:00u
Bekijk mijn Facebook-pagina en/of Instagram voor foto's, het laatste nieuws, reacties van klanten, meer informatie, etc.
Oberländer
Oberländer
Een stevig desembrood met een kookstuk op basis van roggemeel. De boterhammen zijn wat dichter van structuur.
In het brood wordt ook venkelzaad gebruikt. Venkel heeft een subtiele en anijsachtige smaak.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roggemeel
- biologische roomboter
- biologische appelstroop
- biologisch venkelzaad
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 550 gram
Meerzaden
Meerzaden
Een heerlijk desembrood boordevol zaden en pitten.
Door het gebruik van een kookstuk blijft het brood langer mals. Dit kookstuk wordt een dag voor het maken van het deeg bereid door de zaden, pitten en roggemeel letterlijk te koken. Dit zorgt er voor dat de zaden en pitten niet het water uit het deeg onttrekken, waardoor het brood een zachtere structuur en meer smaak krijgt.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch volkorenmeel
- biologisch roggemeel
- zadenmix (zelf samengesteld bestaand uit lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten)
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 550 gram
Pain de quinoa
Pain de quinoa
Een Frans desembrood met een vleugje Latijns-Amerika. Quinoa komt van origine namelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar al vanaf de 13e eeuw verbouwd. De quinoa in mijn brood is echter van Nederlandse teelt.
Door het gebruik van een kookstuk en het toevoegen van walnootolie blijft het brood langer mals.
Een brood met een gemakkelijke bite.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- quinoa-mix (wit, rood en zwart) uit Westerwolde van onbespoten teelt
- walnootolie
- pecannoten
- rozijnen
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (1%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Speltbrood (ingevroren)
Speltbrood (ingevroren)
Datum van invriezen: 31 oktober 2025
(het brood is op 31 oktober gebakken en ingevroren)
Een desembrood op basis van 50% speltmeel en 50% speltbloem. Dit brood is gemaakt met een tarwedesem en een kookstuk van roggemeel.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch speltmeel
- biologisch speltbloem
- biologisch roggemeel
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- verse gist (0,6%)
- water
Deeggewicht
-
± 500 gram
Kilsdonker-bruin (ingevroren)
Kilsdonker-bruin (ingevroren)
Datum van invriezen: 31 oktober 2025
(het brood is op 31 oktober gebakken en ingevroren)
Een echt authentiek zuurdesembrood. Robuust en vol van smaak.
Ingrediënten
- biologisch volkorenmeel
- biologisch tarwemeel
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
Deeggewicht
- ± 700 gram
Focaccia (ingevroren)
Focaccia (ingevroren)
Datum van invriezen: komende week
(de focaccia's worden komende week gebakken en ingevroren)
De focaccia is een luchtig Italiaans platbrood met een hoogte van zo'n 2 [cm].
Dit ronde brood wordt in Italië vooral als sandwichbrood gebruikt. En dat komt omdat de focaccia met z'n zachte structuur uitstekend past bij de lunch of een kop soep.
Maar dit sierlijke brood staat natuurlijk ook fantastisch op de eettafel tijdens een feestmaaltijd of barbecue.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologische durum
- biologische olijfolie
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,8%)
Garnering
- cherrytomaten
- verse Italiaanse kruiden
- zeezoutvlokken
Deeggewicht
-
± 480 gram
Boterkoek met cranberry's en witte chocolade
Boterkoek met cranberry's en witte chocolade
Een overheerlijk boterkoekje waarbij in het deeg gedroogde cranberry's en witte chocolade druppels van Callebaut™ zijn verwerkt. Een zoete sensatie.
Ingrediënten
- Frans banketbloem (T45) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roomboter
- biologisch ei
- witte basterdsuiker
- gedroogde cranberry's
- witte chocoladedruppels van Callebaut™
- snufje zout
Afmeting
- Ø 9 [cm]
Kruidnootjesmix
Kruidnootjesmix
Kruidnootjes; krokante halfronde bolletjes die vaak worden gegeten voor en tijdens het Sinterklaasfeest.
Deze mix is de basis om zelf overheerlijke kruidnootjes te maken. Je hoeft zelf alleen nog roomboter en een beetje melk toe te voegen.
In 1 zakje zit voldoende mix om twee bakplaten kruidnootjes te bakken. Het recept wordt uiteraard meegeleverd.
Ingrediënten
- patentbloem
- biologisch bakpoeder
- donkere basterdsuiker
- speculaaskruiden
- fijn zout
Gewicht
- ± 395 gram
Pannenkoekbloem tarwe
Pannenkoekbloem tarwe
Een bloem van goede kwaliteit om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Pannenkoekbloem spelt
Pannenkoekbloem spelt
Een biologisch steengemalen speltbloem van de Commandeursmolen uit het zuiden van Limburg.
Voor een grote groep mensen is spelt beter verteerbaar dan tarwe. Voor hen is deze bloem dus ideaal om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Frans tarwebloem (T65)
Frans tarwebloem (T65)
T65 van het topmerk L'Émilie van Minoterie Girardeau.
Deze bloem is gecertificeerd met 2 labels: het CRC©-label en de Label Rouge. Op deze website staat een uitgebreidere uitleg over deze labels op de pagina 'Broodnodige uitleg'
Gewicht
- zak 1 kilogram
Cassonade
Cassonade
Cassonade houdt het midden tussen donkere basterdsuiker en rietsuiker. Het is een bijproduct van kandijsuiker en heeft dezelfde smaak.
Dit product is licht vochtig.
Deze uit België afkomstige cassonade is heerlijk om op de pannenkoek, een wafel of fruit te strooien. Maar je kan de suiker ook verwerken in je eigen baksels of verwerk het in desserts (bijvoorbeeld de mooie goudkleurige krokante laag op crème brulée).
Gewicht
- zakje 100 gram
Honing
Honing
Linde-honing uit 2e Exloërmond, rechtstreeks van imkerij "De Oostermoer"
Gewicht
- 450 gram
Zeezout
Zeezout
Bretons grijs zeezout van Le Guérandais. Hand geoogst met respect voor de kwelders van Guérande.
Een 100% natuurlijk product. Niet geraffineerd en niet gebleekt. Licht vochtig, dus niet geschikt voor in een zoutmolen.
Gewicht
- zak 1 kilogram
Slagroom
Slagroom
Professionele gesuikerde slagroom van Debic.
Deze slagroom heeft een volle en romige smaak. Door de stevigheid is deze perfect geschikt op warme en koude bereidingen.
De spuithendel is uitklapbaar en de spuitmond afneembaar, waardoor je de spuit gemakkelijk en hygiënisch kunt reinigen na elk gebruik.
Inhoud
- 700 ml / 716 gram
Amarena-kersen
Amarena-kersen
Italiaanse amarena-kersen van hoogwaardige kwaliteit van het befaamde handelsmerk Toschi. Uniek in zoetheid, ongeëvenaard in smaak.
De amarena is een licht zurige stevige kers die -ontdaan van de pit- ingelegd wordt in siroop. Hierdoor krijgen ze een wat stroperige textuur.
Inhoud
- 400 gram
Broodzak
Broodzak
Katoenen broodzakken van Biodore, gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd biologisch katoen.
De katoenen broodzakken zijn 100% eco, stevig en mogen in de vriezer. Ze zijn herbruikbaar, dus duurzaam in gebruik. De broodzakken kunnen zo vaak als nodig op lage temperaturen worden gewassen in de wasmachine.
Afmetingen
- baguette 15 x 65 centimeter
- brood 26 x 35 centimeter