Het assortiment voor
woensdag 24 december 2025
Lees de pagina 'BROODNODIGE UITLEG' voor een toelichting op het bestelproces.
LET OP: woensdag 24 december 2025 is er een extra verkoop. Na 24 december is de bakkerij een paar weken gesloten. Zie Agenda / planning
_______________________________________________
20 december 2025 09:00u
Bekijk mijn Facebook-pagina en/of Instagram voor foto's, het laatste nieuws, reacties van klanten, meer informatie, etc.
Cranberry-walnotenbrood
Cranberry-walnotenbrood
Een brood gevuld met gedroogde cranberry's en walnoten. Cranberry's zijn vitaminerijke kleine, ronde tot ovale bessen en hebben een friszure smaak. De combinatie met de stukjes walnoot maakt dit tot een smaakvol desembrood.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch volkorenmeel
- gedroogde cranberry's
- walnoot
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Pain au sucre (ingevroren)
Pain au sucre (ingevroren)
Datum van invriezen: komende week
(het brood wordt komende week gebakken en nadat het afgekoeld is direct ingevroren)
Het Franse broertje van het Nederlandse suikerbrood. En zoals broertjes en zusjes overeenkomsten kunnen hebben, zijn er vaak ook belangrijke verschillen. Dat geldt dus ook voor deze broden. Kijk maar eens naar de ingrediënten: rum en witte chocolade.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- witte rum
- witte chocoladedruppels van Callebaut™
- biologische volle melk
- biologische roomboter
- biologisch ei
- suikernibs
- kristalsuiker
- fijn zout
- verse gist (4%)
Deeggewicht
- ± 300 gram
Feestbrood
Feestbrood
Een zeer luxe brood voor speciale gelegenheden.
Dit mooie ronde brood is op basis van een deeg waarin rijkelijk rozijnen en krenten zijn verwerkt. Daarnaast heeft het brood een smeuïge vulling welke gemaakt is van 100% amandelspijs vermengd met zelfgekookte banketbakkersroom.
Tot slot maken de toegevoegde Amarena-kersen en de kaneelsuiker het tot een heerlijke traktatie. De bovenzijde van het brood wordt afgewerkt met amandelschaafsel en decoratiepoedersuiker.
Ingrediënten
- patentbloem
- biologische volle melk
- melkpoeder
- biologisch roomboter
- biologisch ei (dooier)
- 100% amandelspijs
- Amarena-kersen
- rozijnen
- krenten
- kaneel
- maïzena
- suiker
- basterdsuiker
- fijn zout
- verse gist
Garnering
- amandelschaafsel
- decoratiepoedersuiker
Gewicht
-
± 790 gram
Pain à l'huile (ingevroren)
Pain à l'huile (ingevroren)
Datum van invriezen: 17 december 2025
(de broden zijn 17 december gebakken en ingevroren)
Als de naam van dit desembrood wordt vertaald, dan weet u gelijk wat een van de ingrediënten is, namelijk olie. Ik heb gebruik gemaakt van biologische olijfolie.
Dit luchtige witte brood in de vorm van een 'S' is ideaal om stukjes van te scheuren en vervolgens heerlijk mee te dippen.
Voor dit brood gebruik ik een poolish (voordeeg) op basis van durum.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologische durum
- biologische olijfolie
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (1,1%)
Deeggewicht
-
± 400 gram
Ciabatta met Kalamáta olijf (ingevroren)
Ciabatta met Kalamáta olijf (ingevroren)
Datum van invriezen: 16 december 2025
(de ciabatta's zijn 16 december gebakken en ingevroren)
Een Italiaanse klassieker, de ciabatta. Een luchtig, rechthoekig brood wat enigszins plat is.
Deze variant is gevuld met stukjes Kalamáta olijven, die op smaak zijn gebracht met oregano en tijm. De Kalamáta olijf is een grote, donkerpaarse olijf met een gladde, vlezige textuur en afkomstig uit Griekenland.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- Kalamáta olijven
- biologische oregano
- biologisch tijm
- biologische olijfolie
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,5%)
Deeggewicht
-
± 300 gram
Boterkoek (taartje) met karamel en notenmix
Boterkoek (taartje) met karamel en notenmix
Deze variant op mijn alom bekende boterkoekpunt heeft een flinke laag karamel en is helemaal bedekt met een notenmix. Werkelijk een smaaksensatie, die je gewoon wilt proeven. Maar denk dan even niet aan de calorieën.
De boterkoek wordt gebakken in een bakvorm met een diameter van 16 [cm] en is leuk om te presenteren op de koffietafel of bij een buffet. Van de boterkoek kunt u circa 8 puntjes snijden.
Ingrediënten
- Frans banketbloem (T45) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roomboter
- biologisch ei
- witte basterdsuiker
- donkere basterdsuiker
- gecondenseerde melk
- notenmix (bestaand uit gehakte biologische walnoten, amandelen en stukjes hazelnoot)
- snufje zout
Afmeting
- Ø 16 [cm]
Gewicht
-
± 455 gram
Croque noisette
Croque noisette
Een koekje dat heerlijk luchtig en ongekend knapperig is. De hazelnoten maken er een smaakvol geheel van.
De croque noisette wordt per stuk verkocht.
Ingrediënten
- patentbloem
- kristalsuiker
- hazelnoten
- biologisch vanille-extract
- eiwit
- fijn zout
Scones (ingevroren), zak 2 stuks
Scones (ingevroren), zak 2 stuks
Datum van invriezen: 10 december 2025
(de scones zijn 10 december 2025 gebakken en ingevroren)
Dè theeklassieker in het Verenigd Koninkrijk, maar past ook uitstekend bij het ontbijt.
Serveer de scone met een klodder jam en eventueel clotted cream.
Ingrediënten
- Frans banketbloem (T45) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologische karnemelk
- biologisch roomboter
- biologisch ei
- biologisch bakpoeder
- basterdsuiker
- fijn zout
Kerstbanket (DIY-pakket)
Kerstbanket (DIY-pakket)
Bladerdeeg gevuld met amandelspijs dat typerend is voor de feestmaand december. Met het Sinterklaasfeest is het over het algemeen in de vorm van een letter of een staaf en met kerst vaker in de vorm van een krans.
Dit pakket bevat huisgemaakt bladerdeeg, 100% amandelspijs, Amarena-kersen en abrikozenjam. U hoeft zelf alleen nog te zorgen voor een ei, een klein beetje (strooi)bloem en een velletje bakpapier.
Een uitgebreide en met foto's geïllustreerde instructie krijgt u er uiteraard bij.
Ingrediënten bladerdeeg
- patentbloem
- biologische roomboter
- melkerij boter
- biologisch ei
- keukenzout
- water
Gewicht
- 150 gram bladerdeeg
- 225 gram amandelspijs
Bladerdeeg (ingevroren)
Bladerdeeg (ingevroren)
Heeft u een heerlijk recept waarbij u bladerdeeg nodig heeft? Kies dan voor het zelfgemaakte roomboter bladerdeeg van Bakkerij Kilsdonker-bruin.
Het bladerdeeg wordt vanuit de vriezer verkocht. U kunt het bladerdeeg thuis weer in de vriezer leggen en de avond voor gebruik uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.
Het bladerdeeg is in verkrijgbaar in een rolletje van circa 240 tot 270 gram. Het exacte gewicht wordt bepaald bij het afhalen en daarmee ook de exacte prijs.
De prijs is € 1,75 per 100 gram.
Ingrediënten
- patentbloem
- melkerijboter
- biologisch roomboter
- fijn zout
- water
Pannenkoekbloem tarwe
Pannenkoekbloem tarwe
Een bloem van goede kwaliteit om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Pannenkoekbloem spelt
Pannenkoekbloem spelt
Een biologisch steengemalen speltbloem van de Commandeursmolen uit het zuiden van Limburg.
Voor een grote groep mensen is spelt beter verteerbaar dan tarwe. Voor hen is deze bloem dus ideaal om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Frans tarwebloem (T65)
Frans tarwebloem (T65)
T65 van het topmerk L'Émilie van Minoterie Girardeau.
Deze bloem is gecertificeerd met 2 labels: het CRC©-label en de Label Rouge. Op deze website staat een uitgebreidere uitleg over deze labels op de pagina 'Broodnodige uitleg'
Gewicht
- zak 1 kilogram
Cassonade
Cassonade
Cassonade houdt het midden tussen donkere basterdsuiker en rietsuiker. Het is een bijproduct van kandijsuiker en heeft dezelfde smaak.
Dit product is licht vochtig.
Deze uit België afkomstige cassonade is heerlijk om op de pannenkoek, een wafel of fruit te strooien. Maar je kan de suiker ook verwerken in je eigen baksels of verwerk het in desserts (bijvoorbeeld de mooie goudkleurige krokante laag op crème brulée).
Gewicht
- zakje 100 gram
Honing
Honing
Linde-honing uit 2e Exloërmond, rechtstreeks van imkerij "De Oostermoer"
Gewicht
- 450 gram
Zeezout
Zeezout
Bretons grijs zeezout van Le Guérandais. Hand geoogst met respect voor de kwelders van Guérande.
Een 100% natuurlijk product. Niet geraffineerd en niet gebleekt. Licht vochtig, dus niet geschikt voor in een zoutmolen.
Gewicht
- zak 1 kilogram
Slagroom
Slagroom
Professionele gesuikerde slagroom van Debic.
Deze slagroom heeft een volle en romige smaak. Door de stevigheid is deze perfect geschikt op warme en koude bereidingen.
De spuithendel is uitklapbaar en de spuitmond afneembaar, waardoor je de spuit gemakkelijk en hygiënisch kunt reinigen na elk gebruik.
Inhoud
- 700 ml / 716 gram
Amarena-kersen
Amarena-kersen
Italiaanse amarena-kersen van hoogwaardige kwaliteit van het befaamde handelsmerk Toschi. Uniek in zoetheid, ongeëvenaard in smaak.
De amarena is een licht zurige stevige kers die -ontdaan van de pit- ingelegd wordt in siroop. Hierdoor krijgen ze een wat stroperige textuur.
Inhoud
- 400 gram
Broodzak
Broodzak
Katoenen broodzakken van Biodore, gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd biologisch katoen.
De katoenen broodzakken zijn 100% eco, stevig en mogen in de vriezer. Ze zijn herbruikbaar, dus duurzaam in gebruik. De broodzakken kunnen zo vaak als nodig op lage temperaturen worden gewassen in de wasmachine.
Afmetingen
- baguette 15 x 65 centimeter
- brood 26 x 35 centimeter