Het assortiment voor
vrijdag 20 juni 2025
Lees de pagina 'BROODNODIGE UITLEG' voor een toelichting op het bestelproces.
_______________________________________________
14 juni 2025 09:00u
Bekijk mijn Facebook-pagina en/of Instagram voor foto's, het laatste nieuws, reacties van klanten, meer informatie, etc.
Oberländer

Oberländer
Een stevig desembrood met een kookstuk op basis van roggemeel. De boterhammen zijn wat dichter van structuur.
In het brood wordt ook venkelzaad gebruikt. Venkel heeft een subtiele en anijsachtige smaak.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- biologisch roggemeel
- biologische roomboter
- biologische appelstroop
- venkelzaad
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (0,6%)
Deeggewicht
-
± 550 gram
Pain de quinoa

Pain de quinoa
Een Frans desembrood met een vleugje Latijns-Amerika. Quinoa komt van origine namelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar al vanaf de 13e eeuw verbouwd. De quinoa in mijn brood is echter van Nederlandse teelt.
Door het gebruik van een kookstuk en het toevoegen van walnootolie blijft het brood langer mals.
Een brood met een gemakkelijke bite.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- quinoa-mix (wit, rood en zwart) uit Westerwolde van onbespoten teelt
- walnootolie
- pecannoten
- rozijnen
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (1%)
Deeggewicht
-
± 500 gram
Rozijnenbollen (ingevroren), zak 4 stuks

Rozijnenbollen (ingevroren), zak 4 stuks
Datum van invriezen: komende week
(de rozijnenbollen worden komende week gebakken en ingevroren)
Stevige, voedzame, goed gevulde rozijnenbollen op basis van verse gist.
Als de bollen na het bakken zijn afgekoeld, worden ze direct ingevroren. Ze worden vanuit de vriezer verkocht en zijn per 4 stuks verpakt.
Makkelijk voor onderweg of om mee te nemen naar werk of school.
Ingrediënten
- tarwebloem, type Springline
- rozijnen
- krenten
- biologische roomboter
- biologisch ei
- biologische citroen
- melkpoeder
- basterdsuiker
- fijn zout
- water
- verse gist
Deeggewicht
-
± 75 gram per broodje
Kilsdonker-bruin (ingevroren)

Kilsdonker-bruin (ingevroren)
Datum van invriezen: 13 juni 2025
(het brood is op 13 juni gebakken en ingevroren)
Een echt authentiek zuurdesembrood. Robuust en vol van smaak.
Ingrediënten
- biologisch volkorenmeel
- biologisch tarwemeel
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
Deeggewicht
- ± 700 gram
Kurkumabrood met nigellazaad (ingevroren)

Kurkumabrood met nigellazaad (ingevroren)
Datum van invriezen: 10 juni 2025
(het brood is op 10 juni gebakken en ingevroren)
Een zacht desembrood met een prachtige gele kleur door het gebruik van kurkuma. Daarnaast zijn er nigellazaadjes, ook wel zwarte komijn genoemd, door het deeg verwerkt. Een mooie kleurcombinatie.
Ingrediënten
- Frans tarwebloem (T65) van het merk Emilie (CRC®-gecertificeerd)
- kurkuma
- nigellazaad
- biologische roomboter
- melkpoeder
- kristalsuiker
- zeezout (Fleur de sel de Guérande)
- water
- verse gist (1%)
Deeggewicht
-
± 335 gram
Waterford Blaa, zak 2 stuks (ingevroren)

Waterford Blaa, zak 2 stuks (ingevroren)
Datum van invriezen: 10 juni 2025
(de broodjes zijn op 10 juni gebakken en ingevroren)
Een groot zacht wit broodje naar Iers recept op basis van verse gist.
De korst van dit broodje is afgewerkt met een laagje bloem en minder zacht als die van de witte bolletjes. Een stevig broodje maar met een zachte textuur.
De Waterford Blaa is een product met een PGI-status. PGI staat voor Protected Geographical Indication, wat betekent dat een broodje alleen maar Blaa mag heten als het in de stad of gemeente Waterford (Ierland) is geproduceerd. Mijn broodje is dus niet officieel een Waterford Blaa.
Ingrediënten
- tarwebloem, type Springline
- biologische roomboter
- linde-honing (van imkerij De Oostermoer uit Twaide Mond)
- fijn zout
- water
- verse gist (1,8%)
Deeggewicht
-
± 105 gram per broodje
Kokosmakronen

Kokosmakronen
Ouderwets, zoals vroeger bij oma. Luchtig en fris.
Deze kleinere variant van de alom bekende grote kokosmakroon, wordt per 4 stuks in een zakje verkocht.
Ingrediënten
- biologisch kokos
- witte basterdsuiker
- biologisch eiwit
Zeezout

Zeezout
Bretons grijs zeezout van Le Guérandais. Hand geoogst met respect voor de kwelders van Guérande.
Een 100% natuurlijk product. Niet geraffineerd en niet gebleekt. Licht vochtig, dus niet geschikt voor in een zoutmolen.
Gewicht
- zak 1 kilogram
Frans tarwebloem (T65)

Frans tarwebloem (T65)
T65 van het topmerk L'Émilie van Minoterie Girardeau.
Deze bloem is gecertificeerd met 2 labels: het CRC©-label en de Label Rouge. Op deze website staat een uitgebreidere uitleg over deze labels op de pagina 'Broodnodige uitleg'
Gewicht
- zak 1 kilogram
Pannenkoekbloem tarwe

Pannenkoekbloem tarwe
Een bloem van goede kwaliteit om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Pannenkoekbloem spelt

Pannenkoekbloem spelt
Een biologisch steengemalen speltbloem van de Commandeursmolen uit het zuiden van Limburg.
Voor een grote groep mensen is spelt beter verteerbaar dan tarwe. Voor hen is deze bloem dus ideaal om heerlijke pannenkoeken te bakken.
U dient zelf nog melk, eieren en een snufje zout toe te voegen. Vervolgens kunt u aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te maken. Dat wordt smullen!
Gewicht
- zak ± 500 gram
Honing

Honing
Linde-honing uit 2e Exloërmond, rechtstreeks van imkerij "De Oostermoer"
Gewicht
- 450 gram
Slagroom

Slagroom
Professionele gesuikerde slagroom van Debic.
Deze slagroom heeft een volle en romige smaak. Door de stevigheid is deze perfect geschikt op warme en koude bereidingen.
De spuithendel is uitklapbaar, waardoor je de spuit gemakkelijk en hygiënisch kunt reinigen na elk gebruik.
Inhoud
- 700 ml / 716 gram
Amarena-kersen

Amarena-kersen
Italiaanse amarena-kersen van hoogwaardige kwaliteit van het befaamde handelsmerk Toschi. Uniek in zoetheid, ongeëvenaard in smaak.
De amarena is een licht zurige stevige kers die -ontdaan van de pit- ingelegd wordt in siroop. Hierdoor krijgen ze een wat stroperige textuur.
Inhoud
- 400 gram
Broodzak

Broodzak
Katoenen broodzakken van Biodore, gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd biologisch katoen.
De katoenen broodzakken zijn 100% eco, stevig en mogen in de vriezer. Ze zijn herbruikbaar, dus duurzaam in gebruik. De broodzakken kunnen zo vaak als nodig op lage temperaturen worden gewassen in de wasmachine.
Afmetingen
- baguette 15 x 65 centimeter
- brood 26 x 35 centimeter